Hulp bij gokverslaving

Gokken op internet kan voor bepaalde personen het risico met zich meebrengen dat zij de controle over hun uitgavepatroon verliezen en hun gokgedrag niet meer in de hand hebben. Indien dit het geval is dan spreekt men van een mogelijke gokverslaving. De redactie van allesovergokken wil benadrukken dat de eerste verantwoordelijkheid altijd ligt bij de persoon die online wenst te gokken. Desalniettemin hoort het bij onze maatschappelijke verantwoording om mensen te wijzen op de mogelijke gevolgen van gokken op internet en hoe men nadelig gevolgen kan voorkomen. Via de onderstaande websites kun je allerlei informatie (en eventueel hulp) vinden en aanvragen over probleem gokken.

Houd gokken leuk en speel niet meer dan je je kunt veroorloven!

Jellinek De Jellinek kliniek is onderdeel van Arkin. En Arkin is een instelling voor verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg die gevestigd is in de stad Amsterdam. Arkin biedt allerlei hulp aan o.a.: preventie, behandeling, rehabilitatie en zorg aan personen die met psychiatrische en ernstige psychische problemen of  een verslavingsprobleem geconfronteerd worden. Als je hulp nodig denkt te hebben voor een eventuele gokproblematiek kun je via de link hierna in contact komen met de Jellinek kliniek. www.jellinek.nl

GGZ Nederland (Geestelijke GezondheidsZorg) Verslavingszorg is een gespecialiseerde vorm van geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg bij elkaar die onder andere door de GGZ in behandeling genomen wordt. Deze vorm van zorg behandelt mensen met verslavingsproblemen volgens vaste methodieken en protocollen en de deskundige hulp die geboden wordt is over het algemeen erg effectief.

Verslavingsproblemen betekent het gebruik en misbruik van – en de verslaving aan – nicotine (d.m.v. roken), alcohol, drugs, slaap- en kalmeringsmiddelen en het gokken op internet. Alhoewel een gokverslaving relatief veel minder voorkomt dan drank en of drugverslavingen heeft de GGZ toch gespecialiseerde hulpverleners opgeleid om personen met een verstoord gokpatroon bij te kunnen staan. In de verslavingszorg werken artsen, verpleegkundigen, psychologen en psychiaters samen om een probleem adequaat te behandelen.

Als je van jezelf denkt dat je het gokken niet meer onder controle hebt dan kun je op de volgende link meer lezen over gokken en verslaving. www.ggznederland.nl

Brijder Brijder (de ontwikkelaar van de zelftest voor gokkers) wil, als specialist in verslavingszorg, hulp verlenen aan mensen die vermoeden (of zeker zijn) dat zij het gokken niet meer onder controle hebben. Brijder doet dit door het bieden van specialistische zorg en hulp aan beginnende en langdurige verslaafden. Brijder is als organsatie voortdurend aan het streven naar verbetering en vernieuwing van de zorg die zij bieden.

De adequaat opgeleide medewerkers voeren hun werk uit vanuit een respectvolle en optimistische instelling. Door voortdurend te investeren in nieuwe onderzoeken en trainen van de staff leveren ze de best mogelijke behandelingen en zorg op maat voor alle personen die een bepaald gedragspatroon niet meer onder controle hebben en waar sprake is van een dwangmatige handeling. Met meer dan veertig vestigingen van Texel tot Zeeland is Brijder een van de grootste verslavingszorginstellingen in Nederland.

Er werken meer dan duizend medewerkers. Als zelfstandig zorgbedrijf werkt Brijder Verslavingszorg binnen de Parnassia Bavo Groep. Daarbinnen zijn meerdere gespecialiseerde zorgbedrijven actief. De zelftest is en beproefde methode om na te gaan (indicatief) of er sprake is van een mogelijk dwangmatige behoefte om te gokken op internet. Als je denkt dat je het gokken niet langer de baas bent kun je via de volgende link de zelftest gratis doen. Brijder zelftest

 

Voorkom problemen met online gokken bij jezelf en bij anderen, speel met mate!